Drop In! Gratis skate-event van Artquake

17 juni 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Artquake houdt op zondag 23 juni het jaarlijks terugkerende skate-event voor jongeren: Drop In, op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Er zijn wedstrijden, demo's voor BMX-ers, skateboarders en inline-skaters, verder is er een gratis longboard clinic. Vanaf 13.30 uur kunnen deelnemers zich inschrijven voor de wedstrijden. Het evenement begint om 14 uur en deelname is gratis.

Het Raadhuisplein wordt zondag 23 juni omgebouwd tot een skate paradijs waar iedereen lekker kan skaten, maar er worden ook demo's gegeven. Deze komen onder andere van de Haarlemse skateboarder Tycho Henskes, een BMX-demo van het Soulcycle demo-team en inline skater Roel Fritz komt ook laten zien wat hij kan.

Tijdens Drop In zijn er ook wedstrijden voor jongeren uit de regio om te laten zien wat zij in huis hebben. Er zijn drie verschillende wedstrijden op het gebied van inline-skaten, skateboarden en BMX. De wedstrijdrijders krijgen twee 'runs' van 45 seconden waarin ze beoordeeld worden door een professionele jury bestaande uit Tycho Henskens, Roel Friz en Boy Janssen. Er zijn diverse prijzen te winnen zoals goodies van Online Skateshop, skate-decks van Revert, vrijkaarten van Skateland, gear van Rollerblade en een prijzenpaket van Soulcycle. Deelnemers kunnen zich van tevoren opgeven via marielle@duycker of terplekke aanmelden op 23 juni.

Voor iedereen die graag kennis wil maken met longboarden is er een gratis longboard clinic. Deze wordt gegeven door Tim van Druinen. Deze clinic wordt meerdere keren gegeven tussen 14 en 17 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie