‘Parkeeroverlast door Poolse auto’s in de wijk Bornholm’

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de Hoofddorpse wijk Bornholm klagen bewoners over auto’s met een Pools of ander Oost-Europees kenteken die soms al meer dan een jaar daar geparkeerd staan en die verder niet worden gebruikt. Forza!-raadslid Michel van Dijk stelde er vorige week mondelinge vragen over tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad.

Volgens Van Dijk zijn sommige auto’s in slechte staat. Hij zei van de politie te hebben gehoord dat deze weinig kan ondernemen tegen de bewuste auto’s. Het raadslid sprak van een ‘kwalijke ontwikkeling’ die ook in sommige andere gemeenten zou spelen.

Wethouder Michel Bezuijen van Mobiliteit beaamde dat het lastig is om iets te ondernemen tegen dergelijke auto’s. Als de eigenaar wegenbelasting betaalt en de auto verzekerd is, mag deze onbeperkt op een parkeerplaats staan. Het vergt volgens de wethouder een lange procedure om een auto dan nog weg te krijgen, aldus Bezuijen. Het is wat anders als het om een autowrak gaat. Wrakken kunnen wel worden verwijderd, zo hield hij de gemeenteraad voor.

Volgens de wethouder loopt er op dit moment een onderzoek naar de parkeerdruk in de verschillende wijken en kernen van Haarlemmermeer. De kwestie met de auto’s met Oost-Europese kentekens wordt daarin ook meegenomen en als er aanleiding voor is dan komt het college met voorstellen naar de gemeenteraad toe, zo zegde wethouder Bezuijen toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie