CDA-raadslid Koster getuige in zaak-Hoenderdos

26 juni 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - CDA-raadslid Ed Koster is komende dinsdag bij de rechtbank in Haarlem getuige in de rechtszaak rond de Vijfhuizense horecaondernemer Paul Hoenderdos. Koster is opgeroepen door de advocaat van Hoenderdos, mr. Harry van Schie, die ook raadsman is van gebiedsontwikkelaar Chipshol en van raadslid en ondernemer Rinus Beusenberg.

Naast het raadslid worden dinsdag nog 2 andere getuigen gehoord door de rechter. Ed Koster ziet zijn rol als getuige in de zaak ontspannen tegemoet. Als inwoner van Vijfhuizen is hij goed op de hoogte van wat zich allemaal heeft voorgedaan en bovendien is hij begaan met Paul Hoenderdos. "Natuurlijk weet ik wel het een en ander af van deze zaak", zo laat de CDA' er weten. "Maar het is niet zo dat ik van alle details op de hoogte ben. We gaan het zien dinsdag."

Ondernemer Hoenderdos bekijkt in de zaak of hij een forse schadeclaim kan eisen van de gemeente, omdat het onnodig lang heeft geduurd voordat hij een bouwvergunning kreeg voor zijn restaurant de Koperen Hemel. De gemeenteraad heeft de kwestie eerder onderzocht en is daarbij tot de conclusie gekomen dat Hoenderdos de dupe is geworden van onwillige ambtelijke molens. Daarna zijn er meerdere pogingen gedaan om het conflict tussen de gemeente en de ondernemer te schikken, maar dat is uiteindelijk nooit gelukt.

Daarom is de Vijfhuizenaar naar de rechter gestapt om alsnog zijn gelijk te halen. Eerder zat voormalig PvdA-wethouder Jacqueline van Popering al als getuige voor de rechter. Zij was wethouder van Openbare Werken in de periode dat Hoenderdos zijn bouwaanvraag deed. Van Popering kon als getuige niet bevestigen dat de horecaondernemer stelselmatig door ambtenaren is tegengewerkt.

Toch gaan er al jaren verhalen dat ambtenaren van de gemeente er bewust op uit zijn geweest om het project van Hoenderdos te laten sneuvelen ten gunste van een plan van ontwikkelaar Timpaan. Misschien dat de drie getuigen die dinsdag aan de tand worden gevoeld daar meer over kunnen vertellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie