Teleurstellend weekend voor Mul op Silverstone

30 juni 2013 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - ,,Niet blij.'' Dat waren de eerste woorden van Jeroen Mul na zijn finish in de derde race van het seizoen in Porsche Supercup op Silverstone dit weekend. Met een zestiende plek in de einduitslag, en daarmee drie plaatsen winst ten opzichte van zijn startpositie, werd het voor Mul niet de inhaalrace die hij voor ogen had na zijn onfortuinlijke spin in de kwalificatie een dag eerder. Een weekend om snel te vergeten voor de Team Bleekemolen-coureur en de focus snel te verleggen naar de volgende race op de kalender, die al volgende week plaatsvindt.

,,Ik had gehoopt dat het een flinke inhaalrace voor mij zou gaan worden, maar dat werd het helaas niet'', zo nuanceert Mul zijn eerste reactie na de race. ,,Ik had een goede start maar ben vervolgens iets te behoedzaam de eerste paar bochten ingegaan. Jongens die ik gelijk bij het verspringen van de lichten al had weten te verschalken pakten me in de eerste bochtencombinaties toch weer terug''.

Vervolgens had de Bribus-coureur even nodig om in het ritme te komen: ,,Het duurde even voordat ik de grip en goede racepace te pakken had maar daarna wist ik toch weer een aantal mensen in te halen. Ik kon ook nog wat voordeel halen uit wat crashes voor mij maar uiteindelijk is P16 toch niet de plek waar ik wil staan. Ik wil en kan gewoon hoger eindigen. En dus ben ik niet tevreden'', zo stelt de Badhoevedorper 'at the home of British motorsports', Silverstone.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie