Filmhuis Pier K opent nieuw seizoen met Life of Pi

19 augustus 2013 om 00:00 Cultuur

NIEUW-VENNEP - Het nieuwe seizoen van Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep aan het Harmonieplein gaat op vrijdag 30 augustus weer van start. Elke vrijdag vertoont het filmhuis om 20 uur een bijzondere film. De eerste film die het filmhuis draait is Life of Pi. Deze film - met Oscarwinnaar Ang Lee - is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel en vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke overlevingstocht van de jonge Pi (Suraj Sharma) op zee.

Een kaartje kost 8 euro en is inclusief consumptie in de pauze. Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de Informatiebalie van Pier K op (023) 566 95 65 (op werkdagen). Ook zijn de kaartjes te koop op de avond zelf. Betalen is alleen mogelijk met pin.

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo. Life of Pi is een 3D-film uit 2012. Naast echte dieren is gebruikgemaakt van digitale animatie. De film won in 2013 vier Oscars, nadat hij elf keer was genomineerd. Eén van de Oscars ging naar de Nederlander Erik-Jan de Boer voor Beste Visuele Effecten. Met vier onderscheidingen was het de meest succesvolle film tijdens de Oscaruitreiking.

De filmladder van het Filmhuis Pier K voor de maand september is als volgt: vrijdag 6 september: Hitchcock, vrijdag 13 september Les Hommes en Les Dieux, vrijdag 20 september Le Concert en op vrijdag 27 september eindigen we met een drive in film en wordt de James Bond film Skyfall gedraaid.

Drive in vrijdag 27 september Skyfall

Altijd al een keer dat bijzondere drive-in bioscoopgevoel willen ervaren? Gewoonweg het terrein oprijden, motor uit, leuning naar achteren en in de privacy van je eigen auto genieten van een mooie film? Dat kan. Op vrijdag 27 september komt Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep met de vertoning in de open lucht van Skyfall (2012). Wegens succes herhaald. Voor meer informatie kijk op www.pier-k.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie