Selectie en coaches 2018
Selectie en coaches 2018 Hoofddorp Pioniers

Softbalsters Pioniers goed op dreef

30 april 2018 om 11:30 Sport/sport Deel je nieuws

Na de eerste dubbel van het seizoen te hebben gedeeld met Centrals speelden de dames van Passies Verhuizers Pioniers de eerste dubbel van het seizoen thuis tegen Birds uit Zoetermeer.

Het was koud en winderig op het Pionier complex, na het traditioneel voorstellen van de speelsters en coaches onder begeleiding van softbal en honkbal jeugd werd de Vrienden van Hoofddorp Pioniers Softball presentatie gids overhandigd aan bestuurslid softbal Ilja Schinkel die daarna het seizoen opende door het gooien van de eerste bal.

Jasmine Smithson was de eerste wedstrijd aan slag goed op dreef met 3 honkslagen en 4 binnen geslagen punten in een wedstrijd die met 17-7 gewonnen werd.

Pioniers nam een vroege voorsprong door een home run ver over het rechts veld hek van Mayara Brown, honkslagen van Amy Felix, Iris Dweelaard, Rose Mwaro en een 2 honkslag van Quilen Dirksz

Nadat Birds 1 punt scoorde in de 2e inning door een hoge vere bal van Dionene Cooper die Shari van Heyningen liet scoren.

De slag machine van Hoofddorp Pioniers ging maar door en scoorde 8 maal in de 3e inning mede door een home run met volle honken van Smithson.

De Hoofddorpse formatie sloeg in totaal 13 honkslagen, werpster Smithson gooide de hele wedstrijd met de werp cijfers 5-1-8-2 (drie slag-vier wijd-honkslagen-veld fouten).

Ook in de tweede wedstrijd van de dag ging Pioniers door met slaan en scoren en had na 1 inning reeds een 15-0 voorsprong.

Riangela Flaneging sloeg deze wedstrijd 2 home runs met in totaal 4 binnen geslagen punten.

Er werden in totaal 13 honkslagen geslagen en alle Pioniers speelster waren goed voor minimaal 1 honkslag, werpster Serena Kersten (1-1-3) gooide de gehele wedstrijd. Pioniers stapte uiteindelijk na 3 innings met een 17-1 overwinning van het veld.

Stand Silver League (top 3)

1. Passies Verhuizers Pioniers   4-6

2. Amsterdam Pirates                    4-6

3. De Glaskoning Twins                 4-6

 

Programma

Do 3/5 20.00 uur Hoofddorp Pioniers (heren) – Alcmaria Victrix

Za 5/5 14.00 uur Neptunus – Hoofddorp Pioniers (dames)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie