Verfilming van roman 'Boven is het stil' in Het Oude Raadhuis

23 augustus 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - 'Boven is het stil', over het leven van de vrijgezelle boer Helmer, is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. Te zien op zondag 8 september om 20 uur in Het Oude Raadhuis.

De roman won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen vertaald. Helmer, een boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen.

Met: Jeroen Willems, Henri Garcin, Wim Opbrouck, Lies Visschedijk, Martijn Lakemeier e.a. De rol van Helmer is één van de laatste rollen van acteur Jeroen Willems. Hij overleed plotseling in december 2012. Willems speelde in vele toneelproducties, series en films, won tweemaal een Gouden Kalf (voor zijn rollen in de films 'Majesteit' en het tv-drama 'Cop vs Killer') en is onderscheiden met de Louis d'Or. 'Boven is het stil' heeft meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen; zo is de film uitgeroepen tot beste film op het Torino GLTB Festival in Italië en heeft regisseuse Nanouk Leopold de prijs voor beste regie in ontvangt mogen nemen op het Bildrausch Filmfestival Basel in Zwitserland.

Het Oude Raadhuis

Zondag 8 september - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie