Marechaussee onderzoekt drugssmokkel

28 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op Schiphol doet onderzoek naar een 36-jarige man uit Helmond en een 32-jarige Nederlandse man met onbekende woon- of verblijfplaats, die beiden afgelopen donderdag zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Tijdens een douanecontrole werden in de handbagage van de 36-jarige verdachte, die zojuist was aangekomen vanuit Zuid-Amerika, 12 pakketten met vermoedelijke cocaïne aangetroffen.

Vervolgens werd door burgerteams van de Koninklijke Marechaussee en Douane een onderzoek opgestart, waarbij de 32-jarige man als vermoedelijke afhaler kon worden aangemerkt. Beide mannen zijn aangehouden. Het totaalgewicht van de pakketten met vermoedelijke cocaïne was 12 kilo.

In een andere zaak hielden marechaussees afgelopen vrijdag een 36-jarige man uit Madrid aan, met in zijn handbagage 11 kilo vermoedelijke cocaïne. De man was ook afkomstig van een vlucht uit Zuid-Amerika.

De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie