Het Malando Orkest op weg naar 75-jarig jubileum met 'Malando Latino'

6 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Een familie die al drie generaties hetzelfde bedrijf uitoefent is waarborg voor kwaliteit. De rijke geschiedenis van het Malando Orkest omvat drie generaties van de Malando familie, met Arie Maasland als oprichter van het orkest en schrijver van de beroemdste tango van eigen bodem: 'Olé Guapa.' Met deze theatertour en het bijbehorende album met dezelfde titel stevent het Malando Orkest af op een prachtig 75-jarig jubileum. 'Malando Latino' is op woensdag 25 september te zien in de grote zaal van De Meerse, aanvang: 20.15 uur.

Wereldberoemde melodieën en opzwepende Zuid-Amerikaanse ritmes vormen de basis voor 'Malando Latino'. Het orkest brengt u mee terug naar de tijd van Pérez Prado, Tito Puente en andere Latijns Amerikaanse orkesten, maar ook de beroemde composities van Malando-oprichter Arie Maasland passeren de revue. Klassiekers als 'Olé Gaupa', 'Tico Tico', 'Amor', 'Brazil', 'La Cucaracha' en 'Quiereme mucho' komen allemaal voorbij. Voor 'Malando Latino' heeft het orkest een nieuw geluid gekregen. Latijns Amerikaanse klassiekers zijn geheel opnieuw gearrangeerd door toevoeging van een stuwende blazers- en ritmesectie en een swingend koor. Toch blijft volgens de orkestleider zelf het bekende Malando geluid overeind staan door de unieke combinatie van accordeons en violen.

Het nieuwe programma waar passie en romantiek een rode draad vormen belooft een hoogtepunt te worden in de rijke geschiedenis van het wereldwijd gewaardeerde orkest. Kortom, een swingende avond vol klassiekers in een nieuw jasje, maar toch helemaal Malando.

Als telg van de Malando familie kreeg Danny de liefde voor muziek van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Na zijn middelbare school wordt hij toegelaten aan het Conservatorium Hilversum waar hij meespeelt bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. In 1987 maakte hij zijn debuut bij het Malando Tango Orkest. In 1999 nam Danny ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum de leiding van het Malando Tango orkest op zich. Met Danny als orkestleider is het Malando Tango orkest begonnen aan een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van het orkest.

De Meerse grote zaal

Woensdag 25 september - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie