Smoorverliefd in CineMeerse

9 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - CineMeerse, de bioscoop aan het Raadhuisplein in het centrum van Hoofddorp, laat vanaf donderdag 12 september opnieuw een aantal nieuwe films zien, waaronder Smoorverliefd. Deze heerlijke romantische feelgoodfilm draait om de romantische verwikkelingen in de turbulente levens van vier vrouwen in Den Haag.

Deze heerlijke romantische feelgoodfilm draait om de romantische verwikkelingen in de turbulente levens van vier vrouwen in Den Haag. Puberdochter Eva (Beatrice Hillen), haar chaotische moeder Judith (Susan Visser), haar brave tante Barbara (Anna Drijver) en ambitieuze grote zus Anna (Anna Raadsveld) maken er onder één Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

Ook gaat White House Down donderdag 12 september in première.Net als politieagent John Cale solliciteert bij de Secret Service in het Witte Huis, is er een aanval door een groep zwaar gewapende paramilitairen.

In de nieuwe spectaculaire actiefilm White House Down van regisseur Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow, 2012) wordt politieagent John Cale (Channing Tatum) afgewezen voor zijn droombaan, het beschermen van de president (Jamie Foxx) bij de Secret Service. Na afloop van het gesprek in het Witte Huis doet hij samen met zijn dochter mee aan een rondleiding. Tijdens de tour vindt er plotseling een aanval van buitenaf plaats en wordt het Witte Huis bezet door een groep zwaar gewapende paramilitairen. Er ontstaat een complete chaos binnen de regering en het lot van de president, zijn dochter en het hele land komen in Cale's handen te liggen.

Op de donderdag- en dinsdagmiddag zijn er weer seniorenvoorstellingen in CineMeerse. Koffie of thee, iets lekkers en film voor maar € 7,-. De volgend film zullen tijdens deze middagen worden vertoond.

Donderdagmiddag: 13.30 Kapringen; 13.40 Jobs; 13.50 Borgman; 14.00 Tula: The Revolt

Dinsdagmiddag: 13.30 Kapringen; 13.40 Jobs; 13.50 Blue Jasmine; 14.00 Tula: The Revolt

Tula: The Revolt --- Seniorenmiddag special

Tula The Revolt is een adembenemend en waargebeurd verhaal over onderdrukking, wanhoop en verraad en is een relaas over de ongelijke strijd voor gerechtigheid maar bovenal over inspiratie, liefde en vrijheid.

Tula The Revolt is een internationale productie over de leider van de grootste slavenopstand op het eiland Curaçao in 1795, dat destijds een Nederlandse kolonie was. Het vertelt het waargebeurde verhaal van een man die durfde op te staan tegen zijn onderdrukkers en die probeerde om zijn volk op vreedzame wijze hun vrijheid terug te geven. Tula (Obi Abili), een slaaf op het eiland Curaçao, wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun blanke onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza (Natalie Simpson) verneemt dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen zwart en wit. Tula krijgt echter geen gehoor bij zijn 'plantage-eigenaar' Van Uytrecht (Jeroen Willems) maar wel bij zijn eigen volk die geïnspireerd door zijn wilskracht, het werk neerlegt en zich bij hem aansluit. Als het nieuws van de oproer Gouverneur De Veer (Jeroen Krabbé) bereikt, stuurt deze Nederlandse troepen onder leiding van kapitein Van Westerholt (Derek de Lint) naar de plantage. Tula die tegen wil en dank uitgegroeid is tot leider van de opstand, wil met woorden tot een vreedzame oplossing komen. Hij beseft al snel dat hij dit idealistische idee moet laten varen om samen met de andere slaven te vechten voor vrijheid, gelijkheid, en broederschap.

Kapringen --- Seniorenmiddag special

Kapringen is een beklemmende psychologische thriller van de makers van Jagten en Borgen.

Het vrachtschip MV Rozen koerst richting de haven als het wordt gekaapt door Somalische piraten. Onder de bemanning bevinden zich de scheepskok Mikkel (Pilou Asbæk) en de ingenieur Jan (Roland Møller). Ze worden gevangen gezet en betrokken in een cynisch spel op leven en dood. De miljoeneneis aan losgeld is de start van dramatische en psychologische onderhandelingen tussen de directeur (Søren Malling) van de vaarmaatschappij en de Somalische piraten. De hoop op een goede afloop wordt danig op de proef gesteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie