Indiefilmparel 'Before Midnight' te zien in Het Oude Raadhuis

13 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - 'Before Midnight' van regisseur Richard Linklater is het langverwachte en hartverwarmende vervolg op de indiehits 'Before Sunrise' (1995) en 'Before Sunset' (2004). De film is op zondag 29 september om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Het is negen jaar na het laatste rendez-vous en bijna twee decennia sinds de eerste ontmoeting van Celine en Jesse. Inmiddels zijn de twee getrouwd en ouders van twee dochters. De zonovergoten vakantie in Griekenland zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkse beslommeringen in Parijs. Tijdens de laatste nacht op het eiland komen Celine en Jesse's angsten en frustraties boven tafel en staan ze voor de keuze: bij elkaar blijven of een punt achter de relatie zetten. Spits: ,,De Before-films zijn een verademing tussen de wagonladingen suikerzoete clichéromantiek die een modale 'romkom' ons voorschotelt. (…) Before Midnight is een pareltje''.

Net als in de eerdere films zijn de hoofdrollen weggelegd voor Ethan Hawke en Julie Delpy. Het script, een samenwerking van regisseur Linklater met de twee hoofdrolspelers, werd vooral geprezen voor de sterke dialogen van Celine en Jesse. 'Before Midnight' is in essentie een film over mensen die met elkaar praten, maar waar recensenten het alom over eens zijn is dat wanneer het praten zich kenmerkt door zoveel humor en eerlijkheid, dat nooit een probleem kan zijn.

Naast Ethan Hawke en Julie Delpy in de rollen van Jesse en Celine zijn er rollen voor Seamus Davey-Fitzpatrick, Jennifer Prior, Walter Lassally e.a. 'Before Midnight' biedt in vergelijking met het clichégevoelige 'romkom'-genre een eerlijke kijk op een dag uit leven van een getrouwd koppel en de problemen die zij moeten trotseren binnen hun relatie.

Het Oude Raadhuis

Zondag 29 september - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie