GroenRijk is groen bezig

13 september 2013 om 00:00 Ondernemend

ZWANENBURG - Bezoekers van Groenrijk Zwanenburg kunnen tegenwoordig - naast alles voor uw huis, tuin en dier - ook bij het tuincentrum terecht voor het inleveren van uw gebruikt frituurvet. Rotie en GroenRijk Zwanenburg hebben hiervoor afgelopen week een samenwerkingsverband ondertekend. Naar verwachting gaat deze formule binnenkort ook landelijk bij alle GroenRijk tuincentra in Nederland.

GroenRijk Zwanenburg is samen met Rotie een initiatief gestart om het gebruikte frituurvet van de consument in te zamelen. Nog te vaak wordt gebruikt frituurvet door het toilet of gootsteen gespoeld. De vetten zorgen voor verstoppingen in het riool en schade aan onder andere pompen en gemalen. Dit kost de gemeenschap heel veel geld en dat is natuurlijk zonde. Het gebruikte frituurvet kan juist op een duurzame manier gerecycled worden tot biodiesel en dat is een concrete oplossing voor CO2 reductie.

Het inleveren bij GroenRijk aan de IJweg 177 is simpel, giet het afgekoelde gebruikte vet terug in een plastic verpakking en deponeert deze in de gele bak. Rotie haalt de bak op en het vet wordt vervolgens gerecycled tot biodiesel. Met de inhoud van een volle gele container kan genoeg biodiesel gemaakt worden om van Amsterdam naar Spanje te rijden!

De gele bak staat naast de kledingbak op de parkeerplaats van GroenRijk Zwanenburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie