Muzikaal geestig programma van Remko Vrijdag en Martine Sandifort

20 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - ,,Eén van de grote beloftes van het komende theaterseizoen'', werden ze genoemd in de Volkskrant. En dat maakten ze waar! ,,Remko Vrijdag en Martine Sandifort bewijzen met 'Hulphond' overtuigend dat 'Nederland een sterk cabaretkoppel rijker is'' (De Telegraaf). Maar liefst vijf sterren kreeg het duo van de Volkskrant en vier sterren van de NRC en De Telegraaf. 'Hulphond' is grenzeloos muzikaal, hartverscheurend geestig en schaamteloos ontroerend. Remko Vrijdag & Martine Sandifort spelen alsof hun leven ervan afhangt. De reprise van 'Hulphond' is op vrijdag 11 oktober te zien in de grote zaal van De Meerse, aanvang: 20.15 uur.

'Hulphond' is een muzikale cabaretvoorstelling voor en door mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken: een stel dat het in de broek doet van verliefdheid, een suïcidale corpsbal, een dove zangdocent en een gemankeerde homotherapeut stoeien met zichzelf, hun relaties en het leven. ,,In een mum van tijd winden Vrijdag en Sandifort het publiek om hun vinger, met een soepel aan elkaar gemonteerde reeks maffe types'', schreef de Volkskrant. Cabarock of Discabaret zeggen ze zelf: ,,Het moet explosief zijn, we willen gewoon beuken.''. Regie: Gijs de Lange.

Martine Sandifort vormde met Alex Klaasen het succesvolle duo Klaasen en Sandifort; Remko Vrijdag speelde de zalen plat met een al even succesvol trio, De Vliegende Panters. Op televisie waren beiden te zien in programma's als 'Kopspijkers', 'Koefnoen',

'Dr. Ellen', 'Toscane', 'Het Klokhuis' en 'DWDD' (o.a. Je mist meer dan je ziet, Jolande Sap, Mark Rutte, boerin Henrieke, boer Aad). Nu spelen deze twee oud-klasgenoten van de Akademie voor Kleinkunst eindelijk samen in het theater!

De Meerse grote zaal

Vrijdag 11 oktober - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie