100 jaar Parklaan/Draverslaan: één grote reünie

29 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wat gehoopt werd is gebeurd. De viering van 100 jaar Parklaan en Draverslaan is uitgelopen op één grote reünie van oud-bewoners die elkaar soms al vele tientallen jaren niet meer hadden gezien.

Maar niet alleen oud-bewoners, ook de huidige generatie Parklaners en Draverslaners hebben het uitstekend naar de zin op deze zonovergoten zaterdag. Een dweilorkest, partytenten midden op staat, een gezamenlijke barbecue én een prachtig boekwerk vol herinneringen vanaf de tijd dat beide straten precies 100 jaar geleden hun naam kregen. Een klus van twee jaar, maar de samenstellers Piet Blom, Janet de Jonge en Barend Klaassen bekennen dat het geweldig leuk was om te doen. Het eerste exemplaar is voor burgemeester Theo Weterings die de bewoners komt feliciteren. ,,Beide straten zien er nagenoeg nog uit zoals vroeger terwijl op een steenworp afstand het dorp compleet op z'n kop is gegaan. Mijn feestwens aan u allen is dat de straten nog lang mogen blijven zoals ze nu zijn.'' En dat leverde Weterings een daverend applaus op. Ook van Ria Kemp-van Andel, de burgemeester van de Parklaan. Met haar zware loden ambtsketen om haar hals geniet ook zij volop in wat ze noemt 'helemaal mijn straatje'. ,,Hier kijken mensen nog naar elkaar om, hier is een gezonde sociale controle'', weet ze.

Draverslaan, Concourslaan, Manegelaan, allemaal namen die herinneren aan het Concours Hippique dat ooit in dat gedeelte van Hoofddorp werd gehouden. Parklaan is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. Dat het vroegere Weggetje van Lans in 1913 zo'n deftige naam kreeg, dat had alles te maken met de belofte van de toenmalige burgemeester dat aan het einde van het weggetje, waar nu de Nieuweweg loopt, een park zou komen. Zou, want het is er nooit gekomen.

Voor meer zie de Hoofddorpse Courant van komende donderdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie