Local Hero Tim Vantol terug in Hoofddorp

30 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - De held van eigen bodem, de Hoofddorpse Tim Vantol, is terug van weggeweest. Deze troubadour tourde in zijn eentje de hele wereld rond om zijn muziek te spelen en komt vrijdag 4 oktober in Duycker laten zien wat hij geleerd heeft. In het voorprogramma van Tim Vantol staat de Haarlemse driemansformatie Rubbermade.

Tim Vantol speelt rauwe folk vermengd met een dosis punkrock. Op 19 april van dit jaar verscheen zijn tweede album 'If we go down, we will go together', met dit album kreeg hij succesvolle reviews in o.a. OOR en Cortonville. Dit jaar had hij al succesvolle optredens op o.a. Lowlands en Groezrock en gaat hij beginnen aan zijn clubtour.

Na jarenlang in punkbandjes te spelen besloot Vantol zelf op pad te gaan en zijn eigen nummers te testen bij nieuw publiek. Landen als Zweden, Duitsland en Frankrijk werden allemaal overdonderd door zijn rauwe punkstem. Tim speelt zijn muziek met bezieling en geeft een unieke sound aan zijn akoestische muziek. Het is zeker geen softe singer-songwriter!

Naast Tim Vantol zal ook Rubbermade op het podium verschijnen. Deze drie Haarlemse mannen maken elastische psychofunk. De band bestaat sinds 2008 en bestaat uit de heren Wouter Groenhart, Wiechert Warntjes en Len van Ormondt. Hun eigenwijze melodieën laten zij op vrijdag 4 oktober horen in Duycker. De muziek van Rubbermade is te vergelijken met Rammstein, Primus en Zappa. Hun debuut album verschijnt eind 2013.

Podium Duycker, vrijdag 4 oktober, aanvang 20.30 uur.

www.duycker.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie