'Open vlakten in Nieuw-Vennep inrichten als dorpsweide'

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De gemeente zou moeten overwegen om de braakliggende terreinen in Nieuw-Vennep op korte termijn in te richten als dorpsweide, moestuin of recreatiegroen. Dat schrijft de HAP-fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

In het centrum van Nieuw-Vennep liggen op dit moment een flink aantal stukken grond braak. De oorzaak is dat de terreinen door de economische crisis niet kunnen worden ontwikkeld. Volgens HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water moet er iets gebeuren om die kale vlakten een ander aanzien te geven. Die gronden tijdelijk een andere bestemming geven is volgens haar een waardevolle suggestie. Dit idee wordt meerdere Vennepers gesteund, zo schrijft Steffens aan het college.

Dat veel inwoners van Nieuw-Vennep zich zorgen maken over hun dorpscentrum bleek kort geleden tijdens de fietstocht van de gemeenteraad door het dorp. Er is zelfs een initiatiefgroep in het leven geroepen van inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden die met plannen moet komen om het centrumgebied aantrekkelijker te maken. Ook de dorpsraad van Nieuw-Vennep speelt daarbij een actieve rol.

Vooral de situatie rond het uitbreidingsgebied De Nieuwe Kom baart de HAP veel zorgen. Door de crisis is er van de oorspronkelijke plannen tot nu toe erg weinig terechtgekomen. Marjolein Steffens is benieuwd wat het college tot nu toe concreet heeft gedaan om verpaupering in het centrum te beperken en de plannen bij te stellen. Zij wil ook weten of de maatregelen van het college iets concreets hebben opgeleverd.

De fractieleidster van de HAP vraagt het college voor 1 december met een visie te komen voor de Nieuwe Kom voor de korte en langere termijn. De gemeenteraad kan die visie dan bespreken om samen met het college tot een concrete aanpak te komen van het gebied.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie