Goed Kagia kan vast nog beter

5 oktober 2013 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - Jerry Ubink was tevreden na de 5-1 overwinning tegen Zwammerdam. "Ik vind dat we ons goed hebben hersteld na de slechte wedstrijd bij LSVV. Na rust hadden we zelfs nog iets meer uit onze mogelijkheden mogen halen. Volgende week winnen bij Sportief en de gewenste zes punten zijn binnen."

Hoewel de 5-1 uitslag waarschijnlijk anders doet vermoeden, had Kagia zeker geen makkie aan Zwammerdam. Met iets meer doortastendheid in de voorste linie hadden de gasten voor rust minimaal drie keer kunnen scoren. In de tweede minuut werd Ferry Scholte niet gecoacht, hij leed balverlies en twee passes later kwam een aanvaller van Zwammerdam bij de tweede paal in scoringspositie. De bal ging naast.

Daarna leek Rutger Goudriaan eerst te worden gevloerd in het strafschopgebied om even later met een artistiek hakje van Guillaume Thissen vrij op doel te kunnen schieten. De bal zeilde een halve meter over het doel. Goed drukzetten en doorzetten van Jeffrey Nijenhuis leidde tot een voorzet van Vincent van der Kamp die door Rutger Goudriaan kiezelhard werd ingekopt: 1-0 in de achtste minuut.

In de twaalfde minuut bouwde Kagia niet goed op en Zwammerdam schoot de plotselinge schietkans over. In de 24e minuut bood Arjan van der Lans Rutger Goudriaan een kans op 2-0 maar ook ditmaal vloog de bal over. Twee minuten later viel de bal na een kluts voor de voeten van een van de aanvallers van de gasten, voor de derde keer deed Zwammerdam niets met een doelkans.

Na mogelijkheden voor Arjan van der Lans en Rutger Goudriaan was Zwammerdam rond de 40e minuut opnieuw dreigend voor de goal van Kagia. De eerste keer greep Sander Goudriaan goed in, een tweede schot ging naast. Toen Ben van der Lans een vrije trap in een keer diep speelde in de extra tijd van de eerste helft, was Arjan van der Lans het meest attent. Als een streep vloog de bal in de linkerbovenhoek: 2-0.

De psychologisch gunstige timing van de 2-0 werd nog eens versterkt door de 3-0 van invaller Jelle Boot in de vierde minuut na rust. Zwammerdam was rijp voor de slacht: in de 57e minuut werd een voorzet van Jeffrey Nijenhuis tegen de eigen lat gewerkt en de terugspringende bal werd door Rutger Goudriaan in het doel gekopt: 4-0. In de 76e minuut onderschepte Arjan van der Lans de bal, spurtte op de goal af en schoot hard en zuiver raak: 5-0.

Zwammerdam kreeg enkele minuten later de eretreffer toen een verre voorzet Sander Goudriaan verraste en tegen de binnenkant van de paal kwam. Voor het doel was een aanvaller attent om de 5-1 aan te tekenen. Daar bleef het bij, vooral omdat Rutger Goudriaan in kansrijke positie naast kopte en omdat Jelle Boot verzuimde een cadeautje zelf uit te pakken.

De twee onnodig gemorste punten bij LSVV blijven gevoelig, Kagia handhaaft zich op de vierde plaats met een punt achterstand op de koplopers. Volgende week mag de ploeg van Jery Ubink naar hekkensluiter Sportief. Zwakkere tegenstanders halen zelden het beste naar boven bij Kagia, als het aan Jerry Ubink ligt komt daar volgende week zeker verandering in.

Bij de foto's: Arjan van der Lans ramt de 2-0 in de touwen op slag van rust, Rutger Goudriaan kopt de 4-0 binnen (foto's Inge van der Steeg)