Eerste puntenverlies Zwanenburg

6 oktober 2013 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - Edwin Eefting kon leven met het gelijkspel bij ZSGO/WMS.

"Het had vandaag ook 2-5 kunnen worden, of 5-2. Bij ZSGO liepen een paar uitstekende voetballers rond, Zwanenburg was meer een team. Het was een heel open wedstrijd met een prima begin voor Zwanenburg. Na een corner kon Rick van Veen in de eerste minuut al bij de eerste paal 0-1 scoren. Vervolgens kreeg ZSGO optioneel een overwicht. Zij creëerden een aantal kansen maar ook wij kregen twee of drie uitstekende mogelijkheden. De keeper van ZSGO heeft zeker vier doelpunten voorkomen vandaag. Op slag van rust kregen we heel ongelukkig een strafschop tegen. Martijn Hemelaar botste in een duel met zijn tegenstander, de spelers zeiden dat het inderdaad een overtreding was. Kort voor rust werd het dus 1-1 uit een strafschop.

De tweede helft speelden we beter, ik vond het voor rust een beetje lijken alsof we bang waren te verliezen. Na rust zetten wij goed druk. We creëerden zeker vier mogelijkheden voor Jordy Vierbergen, Martijn Hemelaar, Ruben Karelse en Rick van Veen maar zij stuitten op die uitstekende keeper. Toen ZSGO zich onder onze druk uit kon voetballen sloegen wij alsnog toe in de counter. Jordy Vierbergen scoorde de 1-2. ZSGO zette er een spits bij en het werd heel ongelukkig 2-2. Zelfs daarna kregen we nog kansen op 2-3 maar heel eerlijk is een gelijkspel wel de verhouding. Ik denk dat heel veel ploegen gaan sneuvelen bij ZSGO."