Prima herstel DSOV

6 oktober 2013 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - René Anneese had zich verbaasd over de strijdwijze van Nieuw West.

"In eerste instantie hielden zij negen man achterin en ook de twee snelle, behendige aanvallers lieten zich vaak ver terugzakken. En als de keeper de bal kreeg, trapte hij deze meteen ver uit in de hoop die twee snelle jongens te bereiken. Zo werd ons geduld op de proef gesteld en naar mate het langer 0-0 bleef gingen wij gehaaster en minder zuiver spelen. Toch heb ik ook vandaag weer een aantal mooie aanvallen gezien.

Na rust had ik een verdedigende middenvelder opgeofferd voor een lopende speler. Zo konden de centrale verdedigers inschuiven en we creëerden met meer beweging ook meer ruimtes. Na een uitstekende steekbal werd Tyrone Carolina gevloerd binnen het strafschopgebied. Bianco Carolina scoorde de 1-0. Vrij snel daarna scoorde Damian Baranowski 2-0 en na de 3-0 van Rick Gladon leek de wedstrijd beslist. Na een mooie actie van Tyrone Carolina gaf Rick het benodigde laatste beslissende tikje.

Pas toen schoven er meer mensen naar voren bij Nieuw West en na een misverstandje werd het 3-1. Appie Ben Salah miste alleen voor de keeper een enorme kans op 4-1 en daarna voorkwam doelman Jan Ziere de 3-2. Anders was het geheel onnodig toch nog spannend geworden. Wat dat betreft verzuimden we net als uit bij Diemen om de wedstrijd efficiënt uit te counteren. De kansen lagen er. Maar goed, al met al herstellen we ons goed na de nederlaag tegen DCG. We zijn op de goede weg."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie