Natte bal, nat veld en kou velt Lotus

14 oktober 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Het viel voor de dames van SV Lotus niet mee om fatsoenlijk te handballen afgelopen weekend. Regen, wind en kou zorgden voor barre omstandigheden. Gevolg: 10-18 verlies voor de Hoofddorpse dames tegen Vido.

Lotus begon niet zo sterk aan het thuisduel. Ze moesten erg wennen aan de natte bal, het natte veld en de kou. Hierdoor kwamen ze al snel met 6-0 achter te staan. Gelukkig konden de Hoofddorpse dames zich nog herpakten kwamen knap terug tot een 6-7 ruststand. Doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Melanie Knol 3x, Tessa Portengen 1x, Maaike Wesseling 1x en Elaine van Wooning 1x.

In de rust werd besloten dat Tessa van Wooning niet meer verder kon spelen vanwege een blessure. Aangezien er zonder wissels aan de wedstrijd was begonnen moest Lotus het in de tweede helft met een 'man' minder doen. Dat ging in het begin best aardig. Ook toen Lotus een tijdstraf kreeg en met maar z'n vieren in de aanval stond, maakte Tessa Portengen een mooi doelpunt. De laatste 10 minuten was Vido toch sterker en liepen uiteindelijk uit naar een 10-18 overwinning.

Doelpunten in de tweede helft voor Lotus kwamen op naam van Tessa Portengen 2x en Melanie Knol 2x.