Wisselbeker voor Judo Yushi

14 oktober 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft op de Open Alkmaarse kampioenschappen de wisselbeker gewonnen. Judo Yushi behaalde 10 podiumplaatsen waarvan in zes gewichtsklassen de hoogste trede van het podium mocht worden beklommen.

De Open Alkmaarse kampioenschappen is een sterk bezet toernooi. Judoscholen mogen alleen daarom maximaal 25 judoka's inschrijven. Judo Yushi verscheen met ruim 20 judoka's in de leeftijdscategorie tot 15 jaar en ouder op de mat. De helft van de judoka's ging met een prijs huiswaarts, waarvan zes zelfs met de eerste prijs.

In het ochtendblok lieten de deelnemers in de -15 categorie al zien goed in vorm te zijn. Alle laatstejaars judoka's van de Vennepse judoschool in deze leeftijdsklasse stonden op het podium. Wesley Witte en Raynaldo Kuijpers werden eerste, Robin Swart behaalde de tweede plaats. Britt Koolmoes is nog geen laatstejaars, maar werd eveneens kampioen.

Bijzonder is ook de prestatie van Ilse Buren. Zij is kampioen van Nederland in de leeftijdsklasse tot 15 jaar en deed mee in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Ook in die leeftijdsklasse werd ze kampioen tot 52 kg. In de leeftijdsklasse tot 18 jaar werden Tim Kuijpers en Kevin Snijders kampioen en behaalde Tim Boekelaar de tweede plaats. In de leeftijdsklasse tot 21 jaar stonden Biko Vos en Denise Bouchier beiden op het podium met een tweede plaats. Voor Vos was het zijn eerste toernooi na een blessurebehandeling. Voor Denise Bouchier was het haar tweede optreden in een hogere gewichtsklasse. De 10 podiumplaatsen leverde een dusdanig groot puntenaantal op dat Judo Yushi met een afgetekende voorsprong de wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Een dag eerder deden een aantal judoka's mee aan de Open Drentse kampioenschappen. Ook daar werd goed gepresteerd; Emilio Otte, Britt Koolmoes en Mats Koolmoes werden daar kampioen, Olivier Kieviet, Thomas Kieviet en Luca Needham werden tweede.