30 september 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Het grote Kinderboekenfeest, op zondag 6 oktober in Het Cultuurgebouw, vormt het hoogtepunt van de Kinderboekenweek in Haarlemmermeer. Kinderen kunnen naar de voorstelling 'Plofzak Drollemans' van Tosca Menten. Voor of na de voorstelling kunnen ze workshops volgen van bekende kinderboekenschrijvers, zoals Mirjam Mous, Arend van Dam, Janneke Schotveld en Georgien Overwater. Toegangskaarten á € 10,00 p.p. zijn verkrijgbaar bij Schouwburg De Meerse, www.demeerse.com.

Op woensdag 2 en 9 oktober kunnen peuters en kleuters in alle bibliotheekvestigingen vanaf 14:00 uur luisteren naar een mooi voorleesverhaal. Na afloop is er een knutsel activiteit. En tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen een spannende speurtocht doen in de bieb. Het voorlezen en de speurtocht zijn gratis.

Bij de Bibliotheek Haarlemmermeer gaat de Kinderboekenweek daarna nog even door. Op zaterdag 19 oktober is om 14:30 uur de jeugdvoorstelling ‘Meneer B. traint zich suf’ te zien in de Bibliotheek Nieuw-Vennep. Op zaterdag 26 oktober is dezelfde voorstelling te zien in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. Toegangskaarten á € 5,00 zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. En in de herfstvakantie kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar meedoen met de workshop ‘Maak je eigen Sportboek’ op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 oktober in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. In drie middagen knippen, plakken en schrijven ze een eigen boek. Deelname kost € 30,00 (voor alle drie de middagen). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek.

De Kinderboekenweek, van 3 t/m 14 oktober, heeft dit jaar als thema ‘Sport en Spel’. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie