8 oktober 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte heer, mevrouw,

U heeft er in de afgelopen maanden ongetwijfeld veel over gehoord in de media. De komende jaren wordt de gemeente verantwoordelijk voor een aantal grote nieuwe taken. Het gaat om de volledige jeugdzorg, de begeleiding, dagbesteding en persoonlijke verzorging uit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) en de nieuwe Participatiewet. Taken die nu nog bij het Rijk of de provinciale overheid liggen. Hiermee wordt de gemeente verantwoordelijk voor vrijwel de gehele maatschappelijke ondersteuning van de inwoners; jong en oud. Dit raakt alle leefgebieden: zorg, welzijn, opvoeding, onderwijs, werk en inkomen en veiligheid. Een zorg van het gemeentebestuur is dat met de overgang van taken niet alle financi?le middelen meekomen naar de gemeente. Dat maakt de overgang extra moeilijk. De gemeente streeft ernaar door slimmer en beter te organiseren de kwaliteit van de ondersteuning minimaal hetzelfde te houden.

Om zich goed voor te bereiden hebben burgemeester en wethouders op 1 oktober de voorlopige koers vastgesteld. De titel: ‘Meer voor elkaar’. Het gemeentebestuur hecht grote waarde aan de idee?n en suggesties van haar inwoners. Daarom organiseert de gemeente drie bijeenkomsten om in gesprek te gaan. Namens burgemeester Weterings nodig ik u van harte uit om mee te praten tijdens een van deze bijeenkomsten om de gemeente te adviseren. Reacties op het ontwerp koersdocument ‘Meer voor elkaar’ en de nieuwe taken zijn dan welkom. Wij hechten er bijzonder aan dat u uw stem laat horen en deze uitnodiging kenbaar maakt binnen uw netwerk. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u uw reactie ook geven via de themawebsite van ‘Meer voor elkaar’ www.meervoorelkaar.net (let op: geen .nl).

De bijeenkomsten

Bijeenkomst Zuid Waar: Grote zaal Het Trefpunt, Hoofdweg 1318, 2153 LS Nieuw-Vennep

Wanneer: dinsdag 15 oktober 2013, inloop 19.00, start 19.30, afsluiting rond 21.30

Bijeenkomst Noord Waar: Het Dorpshuis Badhoevedorp, Snelliuslaan 35, 1171 CZ Badhoevedorp Wanneer: woensdag 30 oktober 2013, inloop 19.00, start 19.30, afsluiting rond 21.30

Bijeenkomst Midden

Waar: Burgerzaal Raadhuis Hoofddorp, Raadhuisplein 1, 2132 TZ Hoofddorp Wanneer: dinsdag 5 november 2013, inloop 19.00, start 19.30, afsluiting rond 21.30

Wij hopen u tijdens een van de avonden te mogen ontvangen. U hoeft zich hiervoor niet van te voren op te geven. Het koersdocument vindt u vanaf vandaag op de website www.meervoorelkaar.net.

Met vriendelijke groet,

Alexander van Mazijk

Programmamanager sociaal domein

Gemeente Haarlemmermeer

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie