11 oktober 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

Halverwege de eerste serie staan Ans Pieters en Jan Warmerdam aan kop. Dit paar gaat steeds beter op elkaar ingespeeld raken. De juiste afspraken zijn gemaakt en als de kleine foutjes, zoals het tellen van de troeven, niet meer gemaakt worden, is dit paar kampioenskandidaat. Zij behaalden een score van 58,68%. De regerende kampioenen Tine Posthuma en Irma v.d. Meer bleven steken op 54,86% en staan nu derde in de serie. Theresia v.d. Horst en Matthieu Lommerse hebben nog een lange weg te gaan om het door hun zo begeerde kampioenschap te halen. Met een score van 51,39% deden zij een stapje terug. Voor de tweede keer deze serie ging de avondwinst naar Jan Pieters en Piet v.d. Raad met een score van 60,42%. Ilse en Ron Rusman hebben zich kennelijk al bij de situatie neergelegd. Met hun score van 42,36% bleven zij op de laatste plaats staan.

Henk Griffioen en Gerard v.d. Berk pakten met een score van 60,83% de winst in de B lijn, maar dat was niet genoeg om Riek Hageman en Joke v. Dam van de eerste plaats te verdringen. De dames behaalden 56,50% en hebben nog een voorsprong van 18%. Dus op naar de A lijn. Henk en Gerard hebben ook goed kansen. Op het vinkentouw zitten Annie Heemskerk en Henk Vledder. Zij moeten nog 6 % op de mannen inlopen om de fel begeerde tweede plaats te pakken. Irma Meijssen en Leon Couvee waren trots omdat zij op spel 22 klein slem klaveren hadden geboden en met een overslag hadden gehaald, maar dit bleek naderhand een zeer slechte score te zijn geworden. De andere paren boden en haalden respectievelijk klein slem Sans en harten. Beiden met een overslag. Irma en Leon moeten er wat aan gaan doen, want zij staan laatste.

Rietje Koopman en Ingrid Roosendaal gaan als een trein. Met 67,71% werd de eerste plaats gepakt en zij hebben al een voorsprong van 10% op nummer twee, Carrie Carels en Hennie Lameris. Deze dames behaalden 65,63%. An Touw en Marry Mesman scoorden maar 47,92% en vielen weg uit de top. Corrie Warmerdam en Bert Spreeuw zitten in een neerwaartse spiraal. De eerste zitting, 60,84%, de tweede 53,96% en nu 47,92%. Zo dwing je geen promotie af. Willie Schmits en Bea Schutgens kunnen voorlopig alleen maar dromen over promotie. Het zou zo leuk zijn als al hun inspanningen, leren en het volgen van lessen, eens zijn vruchten zou afwerpen. Blijven hopen en vooral doorgaan.

Groeten. Piet van den Raad.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie