Vertrouwen Hoofddorp (zon) niet uitbetaald

27 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Met een eclatante 11-1 midweekse bekerwinst tegen Velsen tankte Hoofddorp veel vertrouwen voor het competitieduel tegen Quick 1890. Jimmy Simons hield dan ook een stevige kater over aan de onverwachte 2-3 nederlaag. "Quick counterde erg goed al vond ik ze wel heel defensief spelen. Uit een counter kwamen ze op 0-1 en Nick de Jong scoorde voor rust de gelijkmaker. Ons tempo was te laag, we waren niet doortastend genoeg.

Na rust ging het iets beter en we kwamen op voorsprong, opnieuw dankzij een doelpunt van Nick de Jong. Hij kreeg ook een mogelijkheid op 3-1 maar die bal ging over. Vervolgens kregen we in een mum van tijd te maken met scheidsrechterlijke beslissingen die niet in ons voordeel waren. Eerst werd een vrije trap toegekend op de rand van ons strafschopgebied. Die werd goed ingeschoten maar ik denk dat onze muur ook niet helemaal goed heeft gestaan.

Vervolgens was er in de 81e minuut een geheid buitenspelmoment. Onze assistent vlagde maar de scheidsrechter, die in een lijn liep met de bal, wuifde het vlagsignaal weg. Toen was het een koud kunstje de twee tegen een situatie uit te spelen: 2-3. En zo zit ik met een gevoel van ongeloof: we speelden een gedegen pot, niet supergoed maar we hadden de controle en toch verliezen we met 2-3. Heel zuur."