Harde les Pancratius

27 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

BADHOVEDORP - Zoekend naar een verklaring voor de 5-2 nederlaag kwam Ton Pronk toch terecht bij een gebrek aan voetbalgogme in zijn jonge ploeg. "Misschien missen we net dat beetje over mijn lijk mentaliteit waardoor we na de 3-1 niet ook de 3-2 maakten. Nu kreeg Elinkwijk twee erg gemakkelijk gegeven strafschoppen waardoor het 5-1 werd. Sander Aznar Martinez scoorde nog 5-2.

Het eerste kwartier van de wedstrijd waren wij de beter voetballende ploeg. In de 28e minuut werd het echter 1-0 in plaats van dat wij op voorsprong kwamen. Elinkwijk profiteerde van een fout in onze achterhoede. In de 35e minuut werd het 2-0 omdat wij te snel uitstapten. Het was wel een discutabele goal want het leek op buitenspel.

Bij rust stonden we dus met 2-0 achter in plaats van dat we op basis van het betere voetbal een voorsprong hadden opgebouwd. Een kwartier na rust werd het 3-0 na een verkeerde terugkopbal. Daarna gingen we met iets meer opportunisme spelen en op karakter kwamen we beter in de wedstrijd. Ralf Fenne scoorde uit een strafschop 3-1 en het werd weer echt een wedstrijd. Jammer genoeg zorgden de twee gemakkelijk gegeven strafschoppen ervoor dat Elinkwijk weer uit kon lopen."