Fellows Bigband & Solveig Borgen treden op tijdens Meer Jazz Café

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zondag 3 november is er weer een gratis toegankelijk concert in het Meer Jazz Café 'De Beurs'. Ditmaal de swingende, meer dan 20 man tellende, Fellows Bigband met een bijzonder hoog dans repertoire en als soliste Solveig Borgen.

Elke donderdagavond trillen de ramen in Amstelveen als de 20 koppige Fellows Bigband repeteert. De band bestaat inmiddels bijna 30 jaar en brengt deze zondagmiddag een swingend repertoire waarbij de muziek van de cd ‘Atomic Basie’ een prominente rol vervult. Denk dan aan Whirly Bird, Teddy the Toad, Little Darlin’, Kid from Redbank en natuurlijk zal het overbekende Splanky niet ontbreken.

Er is een gastrol weggelegd voor zangeres Solveig Borgen. Solveig is geen onbekende voor het Meer Jazz publiek en staat garant voor swingende klassiekers als Cheeck to Cheeck, For Once in my Live en All of Me.

Met de bekende jazzmusicus en Corendon Meer Jazz Festival directeur Loet van der Lee, heeft de band een unieke dirigent. Loet staat immers aan het hoofd van de professionele Holland Bigband en werkt als trompettist met orkesten als Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Cubop Ciity Bigband en het Glenn Miller Orchestra.

Met zijn eigen latin band Descarga Amsterdam en Loet van der Lee Quartet / Quintet maakte hij al vele cd’s.

Actuele info over het Meer Jazz Café programma kun je vinden op www.meerjazz.nl

Men vindt restaurant hotel De Beurs aan de Kruisweg 1007. Het optreden begint om 15.30 uur en eindigt om 18.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie