Derde lezing in de lezingenreeks AirportCity

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - In de reeks ‘AirportCity’ is er op vrijdag 22 november de lezing ’AirportCity & Vergezichten’. Tijdens deze lezing, georganiseerd door Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol, spreken twee visionaire denkers over de groei van Schiphol. De lezing richt zich op een breed publiek, leerlingen voortgezet onderwijs en studenten en vindt plaats van 15 tot 17 uur in het Auditorium van Schiphol Group, Evert van de Beekstraat 202, Schiphol. Deelname aan de lezing is gratis. Aanmelden voor de lezingen is verplicht voor via info@podiumarchitectuur.nl.

Herman Vuijsje, socioloog en auteur, spreekt over de groei van Schiphol.

Schiphol blijft groeien: steeds groter, steeds meer reizigers. Vliegen wordt een steeds gewoner deel van het dagelijks leven. Luchthaven en stad vloeien ineen. Dat is het gangbare toekomstbeeld van Schiphol: we extrapoleren simpelweg de ontwikkelingen van de afgelopen decennia, want die ontwikkelingen zijn onvermijdelijk én goed. Maar de geschiedenis voltrekt zich niet altijd in een rechte lijn en dat is ook niet altijd wenselijk.

Reinier de Graaf, architect en partner van Office for Metropolitan Architecture (OMA) spreekt over Schiphol en zijn dromen. Schiphol ligt in het meest dichtbevolkte gebied van Europa, op het kruispunt van twee belangrijke distributie-assen. In een knooppunt van intensieve handel, en is onderdeel van het drukste luchtruim ter wereld. Waar vier luchthavens elkaar beconcurreren om de status van Europese hub. Waar de ambities beperkt worden door externe invloeden.

Zal Nederland als eerste land in Europa, zijn luchthaven transponeren naar een eiland in de Noordzee?

Waar geen restricties zijn? De snelle verbinding met andere steden behouden blijft. En welke kansen biedt voor verdere ontwikkeling?

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie