DSOV wint op overtuigende wijze van Houten

19 november 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De handbaldames van DSOV hebben de verliespartij van vorige week uit hun hoofd kunnen zetten en hebben dit weekend hun derde overwinning in de zaal gepakt. Op overtuigende wijze wisten Vijfhuizenaren met 21-13 van Houten te winnen.

Zowel DSOV als Houten beginnen met een hoog tempo aan de wedstrijd. Na een aanvallende fout van de dames uit Vijfhuizen, komt Houten met een tegenaanval die resulteert in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Door goed opgebouwde aanvallen en break-outs komt DSOV op een voorsprong van 6-2. Er wordt met veel druk gespeeld en vanuit verschillende posities gescoord. Houten blijft op tempo spelen en probeert de verdediging van DSOV te laten kraken. Dit lukt niet, mede door goede reddingen van keepster Noëlle van Wijngaarden. DSOV-speelster Marjon Daggenvoorde zet vanaf het begin van de wedstrijd een opbouwspeelster succesvol vast, waardoor zij nauwelijks een kans krijgt om deel te nemen aan de aanvallen van Houten.

Na een kwartier spelen begint DSOV de concentratie te verliezen waardoor onnodig balverlies wordt geleden. In de verdediging blijven de dames uit Vijfhuizen wel alert. Claudia van Bakel onderschept een aantal keer de bal en scoort uit break-outs. De laatste paar minuten van de eerste helft komt DSOV weer in de wedstrijd; mooi samenspel en goede druk zorgen voor een ruststand van 11-5.

Houten begint duidelijk met nieuwe energie aan de tweede helft en scoort in de eerste twee aanvallen, 11-7. Houten speelt snel, DSOV heeft moeite het hoge tempo vol te houden. Gelukkig beseft DSOV zich dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Met een mooie actie zorgt Aimee Kuipers voor een stand van 12-7. DSOV werkt hard om de opgebouwde voorsprong te behouden en deze te vergroten. De dames uit Vijfhuizen spelen snel en gevarieerd handbal. Houten komt niet meer terug in de wedstrijd en met een stand van 17-8 lijkt de winst binnen te zijn. DSOV wisselt van keeper waardoor Eveline Sikking de kans krijgt zich te bewijzen. Zij laat een aantal mooie reddingen zien. Aan het eind van de wedstrijd komt geblesseerde DSOV-speelster Hanneke Gorter voor het eerst sinds maanden weer het veld op om een penalty te nemen, maar mist deze helaas. DSOV speelt de wedstrijd uit en wint op overtuigende wijze van Houten met een eindstand van 21-13.