Armando voor de duivel nog niet bang

28 november 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Ooit in Hollywood stuntfilms maken en schitteren op het witte doek. Dat is het pad dat de 13-jarige Armando Doornink voor zichzelf heeft uitgestippeld. Maar afgelopen zaterdag al was hij in de bioscoop te zien, sneller dan hij had durven dromen. En ook nog eens in het beroemde Theater Tuschinski in Amsterdam.

Momenteel is Tuschinski het decor van het toonaangevende documentairefestival Idfa (International Documentary Film Festival Amsterdam). En wie zat er zaterdag op een ereplaats in de volle bioscoopzaal te wachten totdat de film 'Door het vuur' begint? Armando Doornink uit Vijfhuizen. Hij is pas 13, maar voor de duivel nog niet bang. 'Door het vuur' is een documentaire over de familie Doornink. Want het is niet alleen Armando die letterlijk door het vuur gaat. Ook zijn vader Mario kan er wat van.

Wie de tengere Armando thuis op de bank ziet zitten, af en toe lekker jennend met zijn oudere zus, kan zich moeilijk voorstellen dat hij op zijn zesde al zijn debuut maakte in'King on Wheels', het stuntteam van zijn vader dat in de wijde omgeving het publiek vermaakt met huiveringwekkende stunts. Terwijl een ander kind op zijn 6e verjaardag lego of playmobil krijgt, kreeg Armando een Dixi, zo'n straattoilet die we kennen van de bouw. Natuurlijk geen gewone, dat woord kennen ze bij Doornink niet. Het was er een met een straalmotor eronder. Even gas geven en er komt een vlam van 5 meter onder vandaan. "Een gaaf cadeau", lacht de jonge durfal die wat stunten betreft zeker in de voetsporen van zijn vader wil treden. "Maar misschien wil ik later ook wel het glazenwassersbedrijf van hem overnemen."

Met de bedoeling een documentaire te maken over stuntmannen kwam filmmaker Miguel Narings in contact met Mario Doornink. Maar toen Narings zag hoe onverschrokken de toen nog 11-jarige Armando liggend op de motorkap van een auto, ingepakt in brandwerende kleding, door een brandende wand reed, gooide hij het stuur om en richtte zich op junior. Anderhalf jaar lang filmde Narings de spectaculaire shows met 'Door het vuur' als eindresultaat. Canada en Taiwan hebben al interesse getoond in de documentaire die door Armando op het puntje van zijn stoel is bekeken. "Het is wel gaaf hoor als je jezelf in een bioscoop op een quat door een brandende wand ziet rijden." Maar minstens net zo gaaf vond de jonge stuntman het om na de première door veel mensen uit de filmwereld te worden gefeliciteerd. Of hij wel eens bang is? "Nee. Mijn vader legt goed uit wat er moet gebeuren in de stunt. Als hij zegt dat het kan, dan kan het ook. Ik vertrouw hem blindelings."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie