Ruime nederlaag UNO

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een teveel aan individuele fouten brak UNO lelijk op tegen Geinburgia, stelde Rik Verhage vast. "En dat reken ik vooral mezelf aan. Ik ben als trainer/coach primair verantwoordelijk voor het presteren van mijn team. Kennelijk ben ik in de bespreking niet duidelijk genoeg geweest. Binnen een minuut stonden we met 0-1 achter. Dat had ik als trainer nog nooit meegemaakt. Hoe dan ook, we liepen dus meteen achter de feiten aan.

Opnieuw een individuele fout leverde de 0-2 op, de tweede kans en meteen de tweede goal. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3 na een slecht verwerkte vrije trap. In de rust heb ik dus een aantal dingetjes aangegeven en we kwamen goed de kleedkamer uit. Maar na een foutje van doelman Thomas Greveling lag de 0-4 erin.

Het werd ook nog 0-5, uit een strafschop scoorde Robbin Schalkwijk 1-5 en in de counter maakte Geinburgia er 1-6 van. Robbin Schalkwijk bepaalde de eindstand op 2-6 in een wedstrijd waarin er vooral voor rust veel teveel werd gemopperd op elkaar. Donderdagavond heb ik de beste training van dit seizoen gegeven, dat gaven de jongens zelf ook aan. Dan is het onbegrijpelijk dat we vandaag zo'n wedstrijd spelen. Maar goed, ook hier leer ik weer van."