Nieuw clubhuis voor vv UNO

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Nog maar enkele weken geleden beschreef HCNieuws in het wedstrijdverslag van UNO-CTO '70 (0-0) het gebrek aan echte voetbalsfeer bij de jongste voetbalvereniging in Haarlemmermeer. Krakkemikkige kleedkamers en een clubhuis dat veel te ver van het hoofdveld verwijderd is. Daar komt snel verandering in.

Tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering van donderdag 28 november 2013 hadden Henk Schouten namens de bouwcommissie en penningmeester Han Maas goed nieuws. Henk Schouten liet in zijn presentatie het zoektraject zien dat de bouwcommissie langs een aantal mogelijke nieuwe clubhuizen en kleedaccommodaties had geleid. Aan het eind van zijn relaas bleven kleedruimtes uit Voorschoten en een clubgebouw uit Buitenveldert over. Hoogste tijd voor penningmeester Han Maas om de financiële kant van het verhaal te belichten. Vv UNO is nog steeds een piepjonge club die logischerwijs nog niet over veel geld kan beschikken. Gemeente Haarlemmermeer is bereid gemeentegarantie af te geven en ook Stichting Waarborgfonds voor de Sport (SWS) wil helpen. Maar de grootste verantwoordelijkheid blijft te allen tijde voor de club. Reden waarom penningmeester Han Maas een meerjarenbegroting maakte die zowel gemeente als waarborgfonds moet overtuigen. Dat gaat lukken, daar twijfelt de ervaren bestuurder niet aan. Wat ook enorm hielp, is de haast die eigenaar Hestia van het beoogde nieuwe clubgebouw had om het aan UNO over te doen.

Om de club over de brug te krijgen werd een huurkoopconstructie aangeboden. Daar kon het bestuur van UNO geen nee tegen zeggen en zo kon het zijn dat maandag 2 december de onderdelen van het nieuwe clubhuis al op Sportpark De Deugd lagen. Namens de bouwcommissie riep Henk Schouten de aanwezige leden op na te denken over de mogelijkheden te komen helpen.

"Het wordt óns nieuwe clubhuis, laten we het 'wij'-gevoel bij vv UNO een extra impuls geven door met zijn allen mee te helpen bij het completeren van dit mooie gebouw." Behalve de helpende handen van de leden zoekt de bouwcommissie ook sponsors die bijvoorbeeld een kleedkamer naar zich willen laten vernoemen. De kleedkamers komen in het voorjaar van 2014 naar De Deugd, eerst dienen er nog een aantal handtekeningen te worden gezet ter verkrijging van de gemeentegarantie. Tot die tijd blijft het nog even behelpen voor UNO en de bezoekende teams, voorzitter Hans van der Meij droomt stiekem wel al van een Nieuwjaarsreceptie in het nieuwe clubgebouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie