Americana met Danny Vera bij Duycker

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Danny Vera komt op 14 december bij Duycker langs om een avond Americana te verzorgen. Vera is onder meer bekend van TV programma Voetbal International en heeft onlangs zijn vierde album ‘Pink Flamingo’s’ uitgebracht. Kaarten kopen kan via www.duycker.nl.

Danny Vera raakte vijftien jaar geleden beïnvloed door de Amerikaanse sound uit de jaren ’50 en ’60. Hij koos ervoor om een oer-Amerikaanse Gretch Tennessean gitaar te kopen om zo dicht mogelijk bij het geluid te komen van zijn helden.

In 2009 vertrok hij naar Amerika om daar met lokale muzikale grootheden zijn vierde album op te nemen. Het resultaat is een volwassen en zeker niet Nederlands klinkende productie die laat horen dat Danny Vera niet alleen goede, catchy nummers kan schrijven, maar ook weet hoe hij deze muzikaal moet presenteren.

Bewonderaar Johan Derksen heeft er voor gezorgd dat de zanger iedere maandag en vrijdag gedurende het voetbalseizoen verantwoordelijk is voor live muziek in diens programma Voetbal International. Het succes van Voetbal International, welke onlangs de Televizierring 2011 heeft gewonnen, heeft de afgelopen jaren Danny Vera veel nieuwe bewonderaars opgeleverd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie