Overbos stijgt naar tweede plaats

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Na de bekerwedstrijd tegen Hoofddorp zondag 1 was iedereen het er bij Overbos over eens, vertelde Stefan Teeken. "Het niveau dat we tegen Hoofddorp haalden moet de maatstaf zijn voor de rest van het seizoen. Die intentie werd hardop uitgesproken maar ondanks de 3-0 overwinning op VVA/Spartaan heb ik het nog niet echt terug gezien.

Het oogde laconiek en misschien zelfs gemakzuchtig. Waarmee ik niet wil zeggen dat het dat ook was. Misschien viel het ook wel mee. In ieder geval hadden we wel meer geluk dan in de wedstrijd tegen Hoofddorp. We kwamen in de 43e minuut op voorsprong dankzij een door Maarten Wels benutte strafschop. Die kregen we wegens hands, waar we tegen Hoofddorp bij een handsbal van de tegenstander geen geluk hadden met de scheidsrechterlijke beslissing.

Na rust schakelden we een tandje bij en dat leverde nog twee treffers op. Eerst gaf Maarten Wels een assist op Vincent Partosoebroto die de bal stijf in de kruising schoot. Daarna leverde Donovan Partosoebroto met een prima spelhervatting de assist op Frank Judell bij de 3-0. We staan er in de competitie redelijk voor, we klimmen naar de tweede plaats.

Als we volgende week drie punten pakken bij VVC gaan we goed de winterstop in. Dan kunnen we in de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar in een rechtstreeks duel het verschil met koploper Amstelveen nog kleiner maken. Maar eerst volgende week de derby."