Eerste nederlaag voor Kagia

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

LISSERBROEK - Jerry Ubink kon niet anders zeggen dan dat de overwinning van Oegstgeest verdiend was. "Voor rust hebben we nauwelijks iets kunnen creëren. Twee momenten waren bepalend, twee keer scoorde Oegstgeest. In de tweede helft hebben we veel risico genomen. Na de 1-2 was het weer even een wedstrijd. Uit een onterechte vrije trap werd het 1-3 en de 1-4 viel net als de eerste twee goals na een fout van Kagia."

Op de dag dat Kagia hoopte op puntenverlies van concurrenten DWO (bij Lugdunum) en SEV (bij Koudekerk) moest het zelf thuis zien af te rekenen met Oegstgeest. Oegstgeest dat een week eerder met 4-2 ten onder ging bij Zwammerdam. De gasten kwamen naar Lisserbroek met de bedoeling die nederlaag recht te zetten. Bovendien heeft Kagia het altijd lastig tegen Oegstgeest.

Het zat Kagia niet mee toen Ben van der Lans al na zes minuten met een enkelblessure van het veld moest. "Daarmee verloren we voetballend vermogen vanuit de achterhoede", blikte Jerry Ubink terug. "Verder was het ook weer even zoeken naar de juiste posities." In de vijftiende minuut leidde onnodig balverlies in de achterhoede de 0-1 in. Zes minuten later gaf Vincent van der Kamp gemakkelijk een corner weg. Het werd een corner met gevolgen omdat de 0-2 vrijstaand kon worden ingekopt.

Oegstgeest gaf Kagia geen ruimte om lekker te voetballen, zeker niet zodra de middenlijn was gepasseerd. En de vorm van de dag bij Kagia was niet genoeg om ondanks die felheid kansen te creëren. Pas in de 39e minuut combineerden Niels Ganzevles en Jesper Imanse naar een schietkans van eerstgenoemde. Daar bleef het bij in de eerste helft, plus een gekraakt schot van Arjan van der Lans in de tiende minuut. Dat moest na rust anders.

Met Rutger Goudriaan voor Jesper Imanse nam Kagia meer riscico. Vincent van der Kamp gaf al na een minuut een waarschuwing af toen hij alleen op de keeper af ging. De doelman miste de bal, raakte Van der Kamp maar de scheidsrechter zag er een aanvallende overtreding in. Het was zeker niet de enige beslissing die niet in het voordeel van de thuisploeg uitviel.

In de 56e minuut kwam Jelle Clemens na een goede actie en een goede combinatie tot de rand van het strafschopgebied voor hij werd neergelegd. Arjan van der Lans schoot de toegekende vrije trap als een streep in de verre benedenhoek: 1-2. Oegstgeest was aangeslagen en Kagia rook zijn kans. Uit een voorzet van Pascal Timmermans schoot Niels Ganzevles de bal volley een decimeter over. Misschien had hij de bal beter kunnen aannemen, aan de andere kant: twaalf centimeter lager en het is de gelijkmaker van het jaar…

In de 65e minuut kreeg Kagia een derde domper te verwerken. Een licht gegeven vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied werd in drie instanties van bij de tweede paal uiteindelijk bij de eerste paal achter Sander Goudriaan gewerkt: 1-3. Weer leverde even later een voorzet van Pascal Timmermans bijna een goal op van Niels Ganzevles. Bij de tweede paal ging de bal net voorlangs.

Jelle Boot kwam nog als derde aanvaller in plaats van Vincent van der Kamp. Uit een terug gekopte bal van Jelle Boot schoot Rutger Goudriaan in de 78e minuut ruim over. Een vrije trap van Arjan van der Lans werd in de 88e minuut tot corner verwerkt en in blessuretijd scoorde Oegstgeest met een kluts 1-4 na balverlies in de achterhoede van Kagia.

Zowel DWO als SEV speelde gelijk zodat Kagia slechts een punt verder achterop raakt door deze eerste nederlaag. Volgende week kan Kagia met een overwinning bij SEV de spanning weer opvoeren, helemaal als Koudekerk bij DWO ook een duit in het zakje wil doen. Het gat tussen nummer drie Kagia en nummer vier Roodenburg bedraagt nog altijd vijf punten.