Prima prestatie Hoofddorp (zon)

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zonder maar liefst vijf geblesseerden boekte Hoofddorp een keurige 0-3 overwinning bij Roda '23. Jimmy Simons was dik tevreden, zowel over het resultaat als over de uitvoering. "In een fase van het seizoen waarin wij grote moeite hadden onze wedstrijden te winnen is het heel prettig dat we er vandaag wel in slaagden onze voorsprong uit te bouwen.

Vooral de organisatie stond vandaag goed, ik vond ons heel stabiel spelen. Een speciaal compliment voor Elroy Knol die zich vanuit het derde elftal heeft opgewerkt naar een basisplaats in het centrum van de verdediging. Dat is niet de eenvoudigste positie in onze speelwijze. Ook rechter verdediger Robin van Leeuwen speelde weer een sterke partij.

In de zestiende minuut leidde een geweldige actie van Danny Hendriks, die met een blessure noodgedwongen toch speelde, tot een strafschop. Sven Berntzen scoorde 0-1. In de 21e minuut scoorde Twan Elfers 0-2 uit een vrije trap van Danny van Ingen en in de 27e minuut scoorde Sven Berntzen na goed doorgaan 0-3. De eerste helft sloten we af met een 0-3 voorsprong.

Roda '23 creëerde niet veel en na rust werd het wel wat moeizamer maar we zijn er uitstekend in geslaagd om de voorsprong vast te houden. Geen moment zijn we echt in de problemen geweest en dat geeft veel vertrouwen richting de laatste thuiswedstrijd tegen VVZA. Als we ook volgende week drie punten pakken kunnen we met een goed gevoel de winterstop in."