Huis van de week: Royaal huis met speelse indeling

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - In de moderne woonwijk Getsewoud staat het Huis van de Week, deze keer een zeer ruime half vrijstaande villa. De woning staat op een prachtige kavel en is van alle gemakken voorzien. Voor de deur is er voldoende ruimte voor het parkeren van meerdere auto's op eigen terrein, tevens is er een inpandige garage aanwezig.

"Het is echt een fantastisch huis", vertelt Martin. "Wij zijn hier in 2000 komen wonen en hadden toen wel al het idee om ooit nog eens een keer zelf een huis te bouwen. En dat is nu gelukt. Wij kwamen in Getsewoud-Noord een stuk grond waar we onze droom konden verwezenlijken. En dat hebben we gedaan. Dat was in 2008. Precies aan het begin van de crisis, dus niet echt handig. Toch zijn we het avontuur aangegaan en we hebben er geen spijt van. Maar het zou nu toch wel leuk zijn als dit huis wordt verkocht. Het is echt een huis voor een gezin met kinderen. De omgeving is kindvriendelijk en heeft voorzieningen zoals scholen, kinderdagverblijven en verder zijn de winkels op loopafstand. Toen wij hier kwamen wonen was onze dochter 4; we konden naar school lopen. En dat is toch wel ideaal. En omdat dit geen doorgaande straat is, komt er ook weinig verkeer. Dat is ook fijn met kleine kinderen."

Wat direct opvalt aan het huis is de speelse indeling met veel raampartijen en lichtinval. De woonkamer is meer dan royaal en heeft dus verschillende inrichtingsmogelijkheden.

De plavuizen vloer is voorzien van vloerverwarming. Aan de achterzijde van de woonkamer is er een schuifpui met toegang tot de tuin. Aan de achterzijde bevindt zich de ruime woonkeuken met een fraai kookeiland. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Naast de keuken is een praktische bijkeuken met een wasmachine- en drogeraansluiting. "Vanuit de bijkeuken kom je in de inpandige garage", vervolgt Martin. "Het is een ruime garage, dus een grote auto past er makkelijk in. En in tegenstelling tot veel andere mensen die de garage meestal als extra opslag gebruiken, hebben wij hier wel altijd de auto hierin geparkeerd. Nooit bevroren, altijd warm, of zomers lekker koel."

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, een moderne badkamer en een separaat toilet. Martin: "Vanaf de overloop is het dakterras bereikbaar, waar het op zonnige dagen heerlijk genieten is. En verder is op deze verdieping is een aanbouw mogelijk. Op de tweede verdieping is nog een grote open ruimte die prima als slaapkamer kan dienen. Maar wat ook fijn is aan dit huis, is de tuin. 13 bij 14 meter met een grote schuur. De tuin ligt op het noorden, maar wij vonden dat ideaal. Altijd een plekje in de zon en een heerlijk koel huis. De architectuur van dit huis is ook leuk. Het is de enige 2 onder 1 kap in de straat. Het is gewoon een ontzettend leuk huis; we hebben zowel binnen als buiten alles net opnieuw laten schilderen, dus het is in feite een kwestie van de meubels er in zetten en je kunt wonen."

Voor meer informatie:

www.hoekstraenvaneck.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie