Hardloopstichting TDR overheerst in cross

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Met overmacht hebben de lopers van de Castricumse hardloopstichting Team Distance Runners (TDR) zondag de Runnersworld AVH-Cross in het Haarlemmermeerse Bos naar hun hand gezet.

TDR-loper Jurjen Polderman (22) bleek na 10 kilometer met een tijd van 33.04 minuten enkele seconden sneller dan zijn stichtingsgenoten Edwin de Vries (20) en Ambroise Uwigariye (32) uit Rwanda.

Ook in het hoofdnummer voor de vrouwen regeerde TDR. Manon Kruiver (25), die enkele weken geleden bij het Nederlands kampioenschap in Tilburg nog derde werd, won met overmacht voor haar teamgenote Lotte Krause (21).

De AVH-atleten hadden weinig in de melk te brokkelen, met uitzondering van Merel van der Marel (14) uit Zwaanshoek. Zij won in haar categorie, na een felle eindsprint met Marjet Groen (16).