BOEKRECENSIE: Het Rosie Project

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

Graeme Simsion heeft met Het Rosie project een droomdebuut geschreven. Het boek verovert de wereld, de filmrechten zijn verkocht en het boek is niet goed – geld terug keuze van boekhandel Stevens.

Het Rosie Project is een romantische komedie, met in de hoofdrol de autistische Don Tilman, universitair docent genetica. Don is op zoek naar een vrouw, daartoe heeft hij een vragenlijst van zestien pagina’s ontwikkeld. De vrouw die alle vragen juist beantwoord is zijn perfecte partner. Dan ontmoet hij Rosie en zij is nou niet bepaald zijn ideale partner. Desalniettemin ontwikkelt Don zoiets als gevoelens voor Rosie. Zij blijkt op zoek te zijn naar haar biologische vader en dat is dan weer een mooie uitdaging voor de geneticus Don Tilman.

Don benadert de wereld met een ijzeren logica, helaas trekt de wereld zich daar niet altijd iets van aan. Als hij een date heeft met een vrouw die van dansen houdt, leert hij dansen uit een boek. Hij leert in snel tempo alle passen en bewegingen uit zijn hoofd, om er op de bewuste avond achter te komen dat theorie en praktijk niet aansluiten.

‘Het probleem was synchroniteit’, probeerde ik haar te vertellen. ‘De metronoom in mijn hoofd liep niet gelijk met het tempo van de muziek.’

Op dit boek zou een sticker met de tekst Wees gewaarschuwd, lezer dezes zal regelmatig hardop lachen niet misstaan.

Het Rosie Project – Graeme Simsion

330 pag. Uitgever L.S. €17.95

Erik van Itterzon – boekhandel Stevens

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie