ZPCH heren winnen met een glimlach

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zaterdag speelde de heren van ZPCH een heel belangrijke wedstrijd tegen SG DKD/Koudekerk. De mannen uit Leiderdorp staan 2 punten onder de Hoofddorpers geklasseerd. De vreugde was dan ook groot toen met een 14-9 overwinning er drie punten werden behaald.

Op de eerste twee minuten na, 0-3 achter, waren de heren van ZPCH oppermachtig. De angel werd uit het spel van SG DKD/Koudekerk gehaald en zij hadden daarna nog weinig in te brengen.

Nog binnen de eerste periode was de stand weer gelijk getrokken tot 3-3 met doelpunten van Chris Bartels, Jeroen Glansdorp door een strafworp en Dane Guerard die na zijn gebroken hand weer zijn eerste wedstrijd speelde. Vanaf de 3-3 ging het echt lopen bij ZPCH. Mooie aanvallen, goed op de breaks en uitstekend teamwork. De tweede en derde periode werden respectievelijk met 5-2 en 5-3 gewonnen. Onder andere de drie doelpunten van Jeroen Mulder uit de omschakeling en ook drie voor Norbert Wijngaarden zette de heren uit Hoofddorp op een onoverbrugbare voorsprong. Door coach Maria van Egmond werd met name de teamprestatie geroemd. Iedereen werkte hard voor elkaar en voor de doelpunten. De fouten, die er natuurlijk ook gemaakt werden, brachten haar mannen niet uit hun concentratie.

De laatste periode werd afgesloten met een 1-1. ZPCH hoefde niet echt meer en Koudekerk kon duidelijk niet meer. 'Kapot' gezwommen en in de war door het dynamische spel van ZPCH. "Een genot om naar te kijken", volgens Van Egmond. "Belangrijke punten in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Dat brengt wel een glimlach op onze gezichten. We gaan dan ook met een goed gevoel de winterstop in."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie