30 december 2013 om 00:00 Nieuws

Nieuwe groep voor senioren in wijkgebouw de Boerderij

Op maandag 13 januari a.s. biedt het Sociaal Cultureel werk voor senioren van welzijnsorganisatie MeerWaarde de mogelijkheid om in wijkgebouw de Boerderij in Pax kennis te komen maken met een nieuwe en laagdrempelige activiteit.

Voor alle belangstellenden, dat kunnen toekomstige deelnemers zijn maar ook familie en mantelzorgers, is het mogelijk om op deze maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur binnen te lopen en kennis te maken met de vrijwilligers die de groep gaan begeleiden, de sfeer van het gebouw te proeven en te horen wat de inhoud is van deze nieuwe activiteit.

Na 13 januari is het de bedoeling om op maandagmiddag in de Boerderij te starten met deze nieuwe groep die zal bestaan uit zelfstandig wonende senioren uit Hoofddorp die al dan niet mobiel genoeg zijn om naar het wijkgebouw te komen. Voor hen die niet mobiel zijn is er een vrijwillige chauffeur die hen kan halen en brengen.

Voor mensen die aarzelen om deel te nemen omdat de stap in een keer te groot is, is het mogelijk om een aantal malen thuis te worden bezocht door de vrijwilliger die de activiteit begeleidt. Hierdoor willen wij de drempel naar de activiteit lager maken, men kent immers de vrijwilliger en weet beter wat de inhoud van de activiteit zal zijn.

Het is de bedoeling dat er met de toekomstige deelnemer wordt gekeken naar de wensen van invulling van de bijeenkomst en naar de mogelijkheden. Niet iedereen zal altijd spelletjes willen doen en ook mensen die niet mobiel zijn hebben nog veel mogelijkheden. Er is veel ruimte voor individuele wensen.

De inloop is in wijkgebouw de Boerderij. Lutulistraat 139 in Hoofddorp Pax op 13 januari 2014 van 13.30 tot 15.30 uur. Mocht u op deze middag niet kunnen of wilt u meer informatie bel of mail naar Anneke Koenders 023 5698865 of anneke.koenders@meerwaarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie