'Geniet er maar van' in Het Oude Raadhuis met twee Brabanders

4 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Karin Bruers en Henk van Straten vormen een onwaarschijnlijk duo. Zo schelen zij twintig jaar, vijf liter tatoeage-inkt en twee borsten. Anderzijds vullen zij elkaar grandioos aan. De één een gerenommeerd cabaretière en aspirant schrijfster ('Brigadieroversteekmoeder'), de ander een gerenommeerd schrijver en aspirant cabaretier. De try-out van hun 'Geniet er maar van' is te zien op donderdag 16 januari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Karin en Henk zijn twee Brabanders met een grote mond en een klein hartje. Beiden hebben kinderen. Die van Karin inmiddels groot, die van Henk nog gedeeltelijk in de luiers. In hun voorstelling 'Geniet er maar van' (met als bedenkelijke ondertitel: Te laat voor geen kinderen) verkennen ze de pieken en vooral ook dalen van hun ouderschap, en dissen zij smeuïgheden op uit hun eigen kindertijd. Merkwaardige voorvallen en onnavolgbare verhalen, origineel en uiterst geestig.

De afgelopen jaren hebben we Karin leren kennen als een veelzijdige powervrouw met de touwtjes stevig in handen. Van actrice, tot stand-up comedy (Comedytrain) en succesvolle zakenvrouw; haar cv bevat het allemaal. Karin begon op haar 42e met het maken van cabaretvoorstellingen. Een laatbloeier maar hierdoor in no- time gerijpt tot een zeer vaardige en karakteristieke cabaretière. 'Geniet er maar van' is alweer haar zesde avondvullende voorstelling.

Henk van Straten is journalist en schrijver. Hij schrijft wekelijks voor Nieuwe Revu en Eindhovens Dagblad, evenals, bij tijd en wijle, voor Vrij Nederland, NRC Handelsblad, Das Magazin en Hollands Maandblad. Hij schreef vier romans en een kinderboek. Zowel in 2010 als 2012 werd hij genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2012 stond zijn roman 'Salvador' op de longlist van de Libris Literatuurprijs.

Karin en Henk worden in 'Geniet er maar van' begeleid door zanger-gitarist Björn van der Doelen.

Het Oude Raadhuis

Donderdag 16 januari - 20.30 uur

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie