Drieluik Mozes te zien in De Ark

27 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Tot Pasen hangt in Oecumenisch Kerkcentrum De Ark het drieluik ‘Mozes’ van Ruurd Sannes uit Hoofddorp-Overbos. Zo’n 55 jaar geleden zag hij de film De Tien Geboden van Cecil B. DeMille. Drie scenes met Mozes bleven hem bij. "Ik werd er emotioneel door geraakt en dacht: deze drie ga ik schilderen."

De eerste, Mozes bij de Brandende Braamstruik, was al te zien op de expositie Dromen Durven Doen in De Ark, vorig jaar. De andere twee waren toen nog niet af, maar eind vorig jaar was het zover: het drieluik is compleet, met ‘Mozes nadat God met hem heeft gesproken’ en ‘Mozes bij de Rode Zee’.

De drie scenes uit het Mozes-verhaal hangen nu als drieluik in De Ark. Ze zijn daar tot Pasen te zien tijdens de Markt-In, dinsdags van 13.30 tot 16 uur en voor en na de kerkdiensten van 10.30 uur. Bezoek op afspraak, individueel of met een groep, kan via cultuurindeark@gmail.com. Voor meer informatie over De Ark zie www.pghoofddorp.nl bij Zuiderlicht. De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie