Nieuw plan voor woningen in Nieuwe Kom

5 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Woningcorporatie Ymere heeft samen met de gemeente een nieuw plan gemaakt voor de bouw van woningen in de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep. Volgens wethouder Jeroen Nobel gaat het om 100 woningen, waarvan 60 in de sociale huursector. Ymere en gemeente tekenen hiervoor samen een intentieovereenkomst.

Ymere moest door de economische crisis lange tijd afzien van plannen voor het gebied in het dorpshart van Nieuw-Vennep. De open plek was en is veel Vennepers een doorn in het oog. Maar nu gloort er dus hoop aan de horizon.

In eerdere plannen was sprake van meer duurdere koopwoningen, maar daar is volgens wethouder Nobel nog nauwelijks vraag naar. Ook het bouwen van winkels in het gebied is geschrapt.

Volgens Nobel heeft Ymere een financieringsprobleem. De corporatie kan niet alleen moeilijker investeren door de crisis, maar is ook getroffen door de verhuurdersbelasting die het kabinet vorig jaar heeft ingevoerd. De gemeente wil Ymere graag een handje helpen door tijdelijk maatschappelijk vastgoed van de corporatie over te nemen.

Als de plannen doorgaan, kan er eind dit jaar worden begonnen met bouwen en worden de eerste woningen in 2016 opgeleverd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie