Vasten levert ruim 1650 euro op voor kinderen in Zuid Soedan

16 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Zip Your Lip actie die Hoofddorpse jongeren van vrijdag op zaterdag hebben gehouden, heeft minimaal 1650 euro opgeleverd. De jongeren, ruim twintig, 'zipten' hun lippen oftewel gingen 24 uur lang niet eten, wasten auto's en organiseerde een bioscoop. De opbrengst gaat naar een jongerenproject in Zuid Soedan.

De verwachting is overigens dat het bedrag van 1656,05 euro (voorlopige stand zaterdagavond) nog fors hoger zal worden, omdat er nog enkele toezeggingen onderweg zijn via vooral kinderen van het Kaj Munk College, aldus jongerenwerker Cis de Hoop. Zij was één van de begeleiders tijdens de zip your lip actie die gehouden werd in en rond Het Brandpunt aan de Hoofdweg. De actie startte vrijdagavond om 18 uur met een gezamenlijke maaltijd (de jongeren hadden het eten zelf meegenomen, waarna om 19 uur de lippen 'op elkaar gingen'. Wie wilde kon gaan slapen, de volgende ochtend stond het autowassen op het programma. Kosten: 10 euro, maar daar kreeg je dan wel een schone auto voor terug, koffie en gebak. Deze actie alleen al leverde zo'n 550 euro op. 's Middags werd er een film gedraaid (5 euro voor de film en popcorn) en bezoekers konden de hele dag zelfgemaakte schilderijen kopen. Het grootste bedrag werd echter bij elkaar gehaald doordat de jongeren zich lieten sponsoren.

Zip your lip is één van de activiteiten die georganiseerd worden voor jongeren waarvan de meesten verbonden zijn aan PGHoofddorp. Jeugdkapel, soos, 4U diensten en 'nacht zonder dak'. Voor meer informatie, zie www.pghoofddorp.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie