Van der Linden (Forza!) niet in tijdelijke auditcommissie

28 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad was donderdagavond nog niet koud geïnstalleerd of de eerste beroering rond het 'nieuwe' raadslid Kees van der Linden (Forza!) was al een feit. Een meerderheid van 24 tegen 12 raadsleden stemde tegen zijn benoeming tot lid van de tijdelijke auditcommissie van de raad.

Kees van der Linden was in het verleden raadslid en wethouder voor de VVD. Hij is nu lid van Forza! en na een afwezigheid van 4 jaar in de gemeenteraad teruggekeerd.

De weerstand tegen zijn benoeming had te maken met een incident uit 2010, toen Van der Linden voorzitter van de auditcommissie was. Die commissie van raadsleden controleert de financiële handel en wandel van de gemeente.

Kees van der Linden wordt verweten dat hij de vertrouwelijkheid van die commissie heeft geschonden. Dat zou zijn gebeurd door Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer tijdens een debat over de fraude bij gemeentelijk onderhoudsbedrijf De Waterwolf in september vorig jaar.

HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water maakte tijdens de vergadering bekend dat haar fractie niet kon instemmen met de benoeming van Van der Linden. VVD-fractieleider Henk Kuipers sloot zich daar bij aan. Een meerderheid steunde dus het standpunt van HAP en VVD.

Kees van der Linden zelf reageerde laconiek op de commotie. Volgens hem slaan zijn critici de plank volledig mis. Hij benadrukte dat vergaderingen van de auditcommissie weliswaar besloten zijn, maar dat de uitkomsten daarvan wel degelijk openbaar zijn.

Van der Linden werd dus niet gekozen in de commissie. De raadsleden Arjo van Bezooijen (ChristenUnie-SGP), Anneke van der Helm (CDVP), Arie Noomen (CDA), Hans Spijker (Een Haarlemmermeer) en Chris Vonk (PvdA) kregen wel voldoende steun van hun collega's.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie