Afscheid van een integer boegbeeld

14 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Dood van Peter van Groenigen schokt velen

LISSERBROEK - Het plotselinge overlijden van HAP-raadslid Peter van Groenigen heeft overal in Haarlemmermeer en daarbuiten een grote schokgolf veroorzaakt. De Lisserbroeker was erg geliefd als betrokken politicus, trouwe Kagia-supporter en vooral als prettig mens.

In de Burgerzaal van het raadhuis wordt vrijdagmiddag vanaf 15 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst gehouden. De crematie is in besloten kring. De familie heeft mensen gevraagd geen bloemen te geven, maar een gift voor de stichting Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu. Peter van Groenigen is zelf als raadslid in de zusterstad op de Filippijnen geweest en was geraakt door de omstandigheden waarin mensen daar moeten leven.

Het nieuws over het overlijden van Peter van Groenigen werd afgelopen zaterdag bekend. Hij is 52 jaar oud geworden. Leden van de HAP kwamen zaterdagavond onthutst en in verbijstering bijeen.

Op zondag stuurde Marjolein Steffens-van de Water, met wie Peter van Groenigen vele jaren een zeer nauwe band had, een emotionele tweet de wereld in. “Verbijstering Ongeloof Verdriet. Peter van Groenigen. Hoofd en hart. Humor. Mensenmens. Wat zal ik je missen. #bewondering #respect #vriendschap." Daarna stroomden de blijken van medeleven binnen bij Marjolein Steffens en andere leden van de HAP.

Volgens de nieuwe fractievoorzitter van de HAP, Chris Groothand, was Peter van Groenigen niet alleen als politicus fantastisch, maar vooral als mens heel bijzonder. “Ik werd in 1994 raadslid voor de Partij van de Arbeid en Peter begon toen als fractieassistent van de HAP van Piet van der Jagt. Het was al snel duidelijk dat Peter een bijzonder politiek talent had."

Ook het bestuur van voetbalvereniging Kagia heeft geschokt gereageerd op het overlijden van fan Peter van Groenigen. “We zullen Peter herdenken als een echte clubman in hart en nieren die van een goede, open en eerlijke discussie hield. Een echte lokale politicus die opkwam voor zijn medemens dichtbij. Dus ook voor zijn cluppie vvKagia.We gaan Peter missen", zo staat in een verklaring op de website van de club.

Peter van Groenigen is geboren in Nieuw-Vennep, maar hij is vooral bekend als Lisserbroeker. Hij was integer en betrouwbaar en had een enorme dossierkennis. Peter van Groenigen gold als hét boegbeeld van zijn politieke partij HAP.

Chris Groothand beseft dat het gemis niet valt op te vangen. “Als eerbetoon aan Peter moeten wij als fractie zijn werk voortzetten. Dat wordt onze uitdaging."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie