Dik Tromschool verder met nieuw logo

15 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De openbare basisschool Dik Trom aan de Wormerstraat heeft een nieuw logo. Donderdagochtend is het ontwerp van een van de ouders op feestelijke wijze in gebruik genomen. Met een korte toespraak van directeur Jan van Rheenen, limonade, koek en taart.

Dik Trom, achterop zittend op zijn ezel, staat er nog steeds op maar wel anders. De (licht)blauwe uitstraling heeft plaatsgemaakt voor een veelvoud aan kleuren. Een bewuste keus aldus directeur Jan van Rheenen. "De vele kleuren geven aan dat we een school voor iedereen zijn, een openbare school. We kijken naar het kind en naar de talenten. Dus uitgaan van wat het kind kan. Tegelijk maken die kleuren samen een mooie compositie. Het logo verbeeldt daarmee een van de drie pijlers van Dalton."

De keus voor een nieuw logo staat niet op zichzelf. Een speciale werkgroep heeft de afgelopen maanden een speciaal pr-plan ontwikkeld waarin een nieuw logo een van de zichtbare elementen was, net zoals een nieuwe flyer (het eerste exemplaar was voor het overkoepelend bestuur van openbare scholen SOPOH) en een nieuwe website. Uiteindelijk doel: meer bekendheid genereren voor de school met een gemiddelde score bij de eindtoets Cito van 539,7. "Bovendien willen we ons Daltononderwijs meer bekendheid geven. Duidelijk maken wat het inhoudt en hoe wij daar vorm en inhoud aan geven."

Het ontwerp is van Mandy de Koning, een van de ouders van de Dik Tromschool.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie