Huis van de week: Een eigenzinnig, speels huis

16 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Het Huis van de Week staat dit keer op Eiland 11 in Floriande. Het is een moderne hoekwoning aan Zuidertoren 41 in Hoofddorp.

"Het is een ontzettend fijn huis", vertelt Marike. "En het is sinds oktober 2013 ook al twee keer verkocht geweest, alleen kregen beide keren de kopers de financiering niet rond. Dat is erg jammer. Sinds twee weken staat het huis weer te koop. Mijn man en ik willen graag terug naar Brabant waar we vandaan komen. We hebben een stuk grond op het oog en willen daar graag gaan bouwen. Maar dan moet natuurlijk dit huis wel eerst verkocht zijn. Het is een heel speels en licht huis. Wat ik echt heel plezierig vind is de eigen oprit voor twee auto's. Wij hoeven dus nooit te zoeken naar een plekje!"

Eiland 11 is een gewilde nieuwbouwomgeving in Floriande. In de nabije omgeving zijn diverse winkels, scholen en kinderdagverblijven. Ook het openbaar vervoer is in de directe nabijheid, evenals de recreatiegebieden de Boseilanden en een stukje verder het Haarlemmermeerse bos. Het huis staat aan het einde van een autoluwe straat. "Het is met auto's een hele rustige straat", vertelt Marike verder. "Maar des te meer kinderen zijn er. Er wonen relatief veel jonge gezinnen. En het is ook een gezellige buurt. Rondom het eiland is overal water. Je ziet in de zomer ook vaak kinderen in een bootje, ze kunnen best een eind varen. En met die strenge winters van een paar jaar geleden was er natuurlijk volop de gelegenheid om te schaatsen. Wij wonen hier nu 5 jaar en willen graag terug naar onze roots. Is ook leuk voor de kinderen, dan zien ze de opa's en oma's wat vaker. Ze zijn nu nog jong en dan is het nog makkelijk om deze stap te zetten."

De speels ingedeelde woonkamer heeft een grote schuifpui naar de zonnige tuin en de gezellige woonkeuken. "De keuken is voorzien van een afwasmachine, close-in boiler, koelkast, gaskookplaat en een combimagnetron. Lekker handig is de ruime provisiekast. De tuin is heel zonnig. Mede door de ligging van het huis heb je van 's ochtends heel vroeg tot in de late namiddag de zon in de tuin. Door de vele ramen is het een heel licht huis en zeker als het zonnetje schijnt. Maar het hele huis is heel open en licht. In ieder geval niet zo hokkerig, zoals je vaker in nieuwbouwhuizen ziet. De huizen hier verderop in de straat zijn zelfs iets groter dan ons huis, maar wel heel standaard. En dat vonden wij niet leuk. Via de trap in de woonkamer kom je op de ruime overloop, met twee heerlijke slaapkamers, waarvan een riante 'masterbedroom', die is echt onwijs groot. In de andere kamer slaapt ons dochtertje. Dan is er nog een grote badkamer met onder andere een ligbad en inloopdouche. De laminaatvloer op deze verdieping is net nieuw. Maar dat geldt ook voor de tweede verdieping, daar is dan de 3e slaapkamer met vaste kastruimte. Bovenop deze derde verdieping is nog een opbouw mogelijk om een vierde slaapkamer te creëren. De kozijnen binnen en buiten zijn net geschilderd, kortom, een fijn huis waar de nieuwe eigenaar in feite zo zijn meubels in kan zetten."

Voor meer informatie:

www.vlieg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie