Een lege stoel met grote foto en bos bloemen

16 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Op de plek in de gemeenteraad waar donderdag Peter van Groenigen had moeten zitten, stond nu een lege stoel met een grote foto van het raadslid erboven en een bos bloemen ernaast. De raad was zichtbaar verslagen over het plotselinge overlijden van de geliefde politicus.

De nieuwe fractievoorzitter van de HAP, Chris Groothand, herdacht Peter van Groenigen in een toespraak met rake typeringen. Hij memoreerde onder meer dat Peter in de jaren tachtig hospik is geweest bij de VN-vredesmacht in Libanon. Die taak zou mede zijn leven bepalen. Hulp verlenen was hem op het lijf geschreven.

Burgemeester Theo Weterings roemde de vele verdiensten van Peter van Groenigen. "Werk, lobby, politiek en hobby: Peter deed alles even intensief en combineerde veel daarvan." Volgens de burgemeester is een gemeenteraad zonder Peter van Groenigen moeilijk voor te stellen. "Wij allemaal zullen nu zijn kennis, wijsheid en vooral ook zijn gevoel voor humor moeten missen."

Ook in het vervolg van de raadsvergadering bleef de geest van Peter van Groeningen nadrukkelijk aanwezig in de raadzaal. Fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP memoreerde dat Peter van Groeningen een heel karakteristieke stem had. "Hee Arjo, riep hij dan als hij mij zag. Die uitroep zal niet meer klinken."

HAP-raadslid Johan Rip had de moeilijke taak om zijn overleden collega te vervangen bij de bespreking van de jaarrekening over 2013, een onderwerp dat hij nog samen met Peter van Groenigen had voorbereid. Hoewel soms zichtbaar met moeite bracht hij zijn bijdrage tot een goed einde. Johan Rip zei meermalen mede namens Peter te spreken met als uitsmijter een compliment aan oud-wethouder Jeroen Nobel voor zijn financieel beleid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie